Domates Soslu Pizza (İtalya)

Domates Soslu Pizza (İtalya)

MALZEMELER
Pizza Hamuru Için:
1 çay kasigi toz seker
15 g kuru toz maya
1/2 çay kasigi tuz
3 çorba kasigi zeytinyagi
625 gr. un
Sosu Için:
4 çorba kasigi zeytinyagi
4 dis sarmisak, çok ince dogranmis
1 kg. domates
tuz ve karabiber
2 çorba kasigi kuru kekik
YAPILIŞ TARİFİ
Sekeri, 300 ml ilik suda eriyene kadar karistirin. Mayayi bu ?ekerli suya
koyup eritin. Ince bir folyo ile kaplayip köpürünceye kadar 15 dakika
dinlendirin. Unu bir hamur tahtasina koyup ortasini açin. Yagi, tuzu ve
maya karisimini agir agir döküp elinizle karistirarak iyice yedirin, hamur
kulak memesi yumusakligina gelinceye kadar yogurun. Hamuru, içine çok
az un serpilmis bir kaba koyup üzerine biraz yag gezdirin. Üstünü bir
mutfak bezi ile kapatin, iki misli kabarana kadar 1 saat dinlendirin. 5 Sos
için: 3 yemek kasigi yagi kizdirip sarmisaklari içine atin. Kizarmaya
basladigi zaman domatesleri ekleyin, 15-20 dakika demlendirin. Sosun
koyu olmasi ve sarmisak kokmamasi gerekir. Tat vermesi için biraz tuz
ekleyin. Firini en yüksek dereceye getirip isitin. Hamurun havasini almak
için elinizle bastirip ikiye bölün. Ince bir firin tepsisini yaglayip hamurun
yarisini çok ince bir kat olarak yerlestirin. Kenarlarini biraz daha kalin
birakin. Sosun yarisini hamurun üzerine dökerek iyice yayin, kekik ile
birlikte bolca karabiber ve 1 çorba kasigi yagi serpistirin. Ayni islemi
hamurun ve sosun diger yarisi ile de tekrarlayin. Firinin en üst kisminda,
kenarlar kitirlasincaya kadar 12- 15 dakika pisirin. Sicak olarak servis
yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Googlem.Tk | Google Dostu Linkler